Volg de BoBo op facebook:

 


Start arrow Kabelbaan (archief)
Kabelbaannieuws voor omwonenden 11
Geschreven door Rob Loois   
woensdag 01 juni 2016

Kabelbaan: Groninger City Club zet gondelproject in de ijskast

De Groninger City Club stopt de gesprekken met de Gemeente over de kabelbaan en zet het project voorlopig in de ijskast. De ondernemers zijn zeer teleurgesteld door de in hun ogen afwijzende houding van de Gemeente Groningen. Dat blijkt uit verschillende publicaties in de regionale media van afgelopen weekend:

Lees meer...
 
Kabelbaannieuws voor omwonenden 10
Geschreven door Rob Loois   
zaterdag 21 mei 2016

Kabelbaan Groningen: JOVD roept moederpartij VVD op te stoppen met kabelbaan

De Groningse jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, roept de partij op de kabelbaan “te laten varen”. De jonge liberalen vinden dat het project tot veel verdeeldheid zowel onder Groningse burgers als in de stedelijke politiek leidt. Ook zijn er “ernstige twijfels over de haalbaarheid van het plan.” Dat staat in een persbericht van de Groningse JOVD.

Lees meer...
 
Kabelbaannieuws voor omwonenden 9
Geschreven door Rob Loois   
donderdag 12 mei 2016

Kabelbaan: B&W Groningen komen terug op afwijzend besluit

De resolute afwijzing van de kabelbaan door de Gemeente Groningen in maart dit jaar is inmiddels weer van tafel. De stadsbestuurders willen de Groninger City Club (GCC), die na het verdwijnen van Flyover nu voor de kabelbaan pkomt, gaan helpen bij het verbeteren van de eerder afgewezen Arcadisstudie.
Dat blijkt uit de nieuwste besluitenlijst van B&W en uit een brief van het College aan de Raad.

Lees meer...
 
Kabelbaannieuws voor omwonenden 8
Geschreven door Rob Loois   
zaterdag 19 maart 2016
Kabelbaan Groningen: Gemeente maakt eind aan zweefplan

Er komt geen kabelbaan van Euroborg via Ikea naar de Grote Markt. De Gemeente wijst de onlangs ingediende plannen van de stichting Flyover af.
B&W voorzien problemen bij de financiering, de concurrentie met het bestaande OV, en de ruimtelijke inpassing van een kabelbaan in de historische binnenstad. Dit valt op te maken uit een brief van het College aan de Raad.

Lees meer...
 
Kabelbaannieuws voor omwonenden 7
Geschreven door Rob Loois   
vrijdag 22 januari 2016
Kabelbaan Groningen: Supergondels langs nieuwe route(s)

Een nieuw en duurder kabelbaansysteem. Van Euroborg naar het Sontplein en dan hoog over de Oosterhaven rechtstreeks naar een nieuwe halte bij het Forum. Met grote 3,5 ton zware cabines en 35 inzittenden hoog over de huizen van de binnenstad. Allemaal erg veilig en economisch heel goed haalbaar. Dat is in enkele woorden de strekking van de in opdracht van Flyover door Arcadis gemaakte business case “Er gaat iets boven Groningen”.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 12
© 2019 Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.