Volg de BoBo op facebook:

 


Start arrow UMCG
oefenvluchten traumaheli
Geschreven door UMCG   
woensdag 19 oktober 2016
In de periode van 22 oktober 2016 tot en met het einde van het jaar zal ANWB Medical Air Assistance (MAA) circa 15 trainingsvluchten uitvoeren met de nieuwe ambulancehelikopter waarbij, naast de helidekken van het Medisch Centrum Leeuwarden en in Sneek, ook het helidek van het UMCG wordt aangedaan. De trainingsvluchten zijn bedoeld om nieuw personeel te trainen op de twee nieuwe helikopters waarmee ANWB MAA het patiënten transport van de Friese eilanden vanaf november gaat uitvoeren. Als onderdeel van deze gewenningsperiode moeten ook de ziekenhuizen in de regio aangevlogen worden, waaronder het UMCG.

Tijdens de 15 trainingsvluchten met helikoptertype Airbus H145 worden twee naderingen met landing op het UMCG-helidek gemaakt die ongeveer tien minuten duren. De trainingsvluchten vinden overdag voor 18.00 uur plaats en zullen voor enige geluidsoverlast zorgen.

 
traumaheli verhuist naar Eelde
Geschreven door UMCG   
woensdag 12 oktober 2016

Update: Wegens ICT problemen in Eelde is de verhuizing uitgesteld tot 31 oktober.

 Vanaf 27 oktober zal het Mobiel Medisch Team (MMT) met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gestationeerd zijn op Groningen Airport Eelde. Na ruim vijftien jaar verhuist de standplaats van de traumaheli van de daklocatie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen naar Eelde. Vanaf daar zal het team 24 uur per dag paraat zijn om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen.

Rond 7.30 uur s’ochtends vliegt het MMT op donderdag 27 oktober voor het laatst met de traumahelikopter vanaf de huidige standplaats op het dak van het UMCG. Het helikopterdek van het UMCG blijft ook na de verhuizing in gebruik om patiënten snel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis te brengen als dat noodzakelijk is. Echter, de standplaats van het MMT met de traumahelikopter en het MMT-voertuig is voortaan op Eelde.

Lees meer...
 
informatieavond protonenlab
Geschreven door UMCG   
donderdag 16 april 2015
Image
 
© 2019 Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.