Volg de BoBo op facebook:

 


Start arrow Bouwen en wonen
omgevingsvergunningen
Geschreven door Annelies de Wijk   
zaterdag 16 juni 2018
Sinds 8-6-2016 publiceert de gemeente wekelijks een overzicht van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen in het Gemeenteblad op overheid.nl.

U kunt berichten van de laatste 8 weken zien op een kaart, u kunt zoeken op postcode en zich abonneren op emailberichten.
Er is hiervoor ook een Over uw buurt app beschikbaar.

De berichten die de gemeente van 1-1-2013 t/m 1-06-2016 op haar eigen site publiceerde, zijn te vinden in het webarchief van de gemeente, dat wordt bijgehouden sinds 15-9-2014.

Wat handige directe links naar de aangevraagde en verleende vergunningen:
Lees meer...
 
huurwoningen passend toewijzen
Geschreven door Nijestee   
vrijdag 01 januari 2016
Woningcorporaties mogen per 1 januari 2016 aan huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens geen duurdere sociale huurwoningen meer toewijzen. Dit noemen we ‘Passend Toewijzen’. De overheid wil hiermee voorkomen dat huishoudens met een laag inkomen in de problemen komen met betalingen. Deze regelgeving is alleen van toepassing op nieuwe verhuringen. Als u al een sociale huurwoning huurt, verandert er voor u niets. Meer informatie vindt u op: www.nijestee.nl en www.woningnetgroningen.nl
Lees meer...
 
Kamerbewoners Adviesburo
Geschreven door Annelies de Wijk   
donderdag 20 november 2014
Het Kamerbewoners Adviesburo (KAB) is een stichting die gratis huurrechtadvies geeft aan studenten en andere kamerbewoners. Alle medewerkers van het KAB studeren rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij worden bijgestaan door een ervaren advocaat, die op de maandelijkse zakenvergadering de behandelde zaken doorneemt en de gegeven adviezen controleert.

Inloopspreekuur maandag & donderdag van 17:00 tot 18:00
Onder de Bogen
Oude Kijk in 't Jatstraat 26

telefonisch spreekuur 050 363 7328 maandag & donderdag van 16:00 tot 17:00

Meer info, zoals een huurprijschecker, vind je op de KAB website
 
Bouwen voor de buurt?
Geschreven door Lutske Wijma   
vrijdag 04 mei 2012
voorblad

In deze doctoraalscriptie uit 2004 van Lutske Wijma staat de bewonerswaardering van de “klassieke” stadsvernieuwing, het zogenaamde “bouwen  voor de buurt” van begin  jaren ’70 tot halverwege de jaren ’80 van de 20ste eeuw, in Binnenstad-Oost in Groningen centraal. Het onderzoek bestaat uit drie onderdelen. Om de waardering van de bewoners in een breder kader te plaatsen is als eerste een bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd, om zo de stedelijke randvoorwaarden van de klassieke stadsvernieuwing te bepalen. Ten tweede zijn door middel van literatuuronderzoek de achterliggende doelstellingen en het proces van de stadsvernieuwing achterhaald. Als derde en laatste onderdeel is via een vragenlijst de waardering van de huidige bewoners in beeld gebracht.

 

 
geluidsoverlast bouwwerkzaamheden
Geschreven door Annelies de Wijk   
woensdag 15 juli 2009
In het algemeen zijn bouwwerkzaamheden toegestaan op maandag t/m vrijdag van 7 tot 19 uur. Ondervindt u geluidsoverlast buiten deze uren of is de overlast groot gedurende de normale uren, en levert contact opnemen met de uitvoerder geen oplossing, dan geldt de volgende klachtenprocedure binnen de gemeente:
bel op maandag-vrijdag van 9 tot 17 uur het meldnummer 3678910 en buiten deze uren de politie 0900-8844.

De volledige procedure (overgenomen uit het in 2007 verschenen rapport van de gemeentelijke ombudsman):

Lees meer...
 
© 2019 Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.