Volg de BoBo op facebook:

 


Start arrow Buurt
brievenbussen gaan verdwijnen
Geschreven door Annelies de Wijk   
donderdag 29 september 2016

Binnenkort worden de brievenbussen aan de Oostersingel en de Oosterhavenstraat verwijderd. Met een sticker op de brievenbus wordt aangegeven wanneer dit precies gaat gebeuren.
In Binnenstad Oost is straks nog maar één brievenbus, die aan het Hanzeplein 1 (hoofdingang UMCG).

Andere brievenbussen in de omgeving:

  • Wipstraat 1
  • Schuitendiep 27 (bij de Poelestraat)
  • Oosterstraat 58 (Jumbo) - hier is ook een PostNL Pakketpunt
 
Shorttracksters uit Binnenstad Oost zijn op zoek naar donateurs
Geschreven door Iris en Roos Antonissen   
donderdag 13 augustus 2015

Wij zijn Iris en Roos Antonissen , wonen in Binnenstad Oost op Bleekveld en we zijn 2 zussen die het geweldig vinden om te shorttracken. Wij zijn 16 en 13 jaar en trainen al vanaf ons 5de jaar. Wij zijn goed in wat we doen en belanden geregeld op het podium. We trainen bij de Shorttrack vereniging Groningen (STG) en ook bij Iskate, de schaatsacademie. Dit doen wij 7 keer in de week en in het weekend rijden we wij vaak wedstrijden. In de zomermaanden trainen we zonder ijs, dan gaan we dus fietsen, lopen , skeeleren en doen we aan krachttraining. Dit kost heel veel geld en daarom ook deze brief. Onze vraag is om een kleine donatie om ons naar de top te krijgen, alle beetjes helpen.
Zie voor verdere info onze brief.

 
Perspectief Binnenstad Oost 2020
Geschreven door Annelies de Wijk   
zondag 12 oktober 2014
B&W hebben op 22-5-2012 het Perspectief Binnenstad Oost 2020 vastgesteld. Dit is op 13 juni in de raadscommissie Ruimte en Wonen behandeld en op 20 juni door de gemeenteraad aangenomen.
 
WeHelpen voor informele hulp in de buurt
Geschreven door Annelies de Wijk   
maandag 24 februari 2014

Wilt u een ander in de buurt helpen of zoekt u hulp? Bijvoorbeeld boodschappen doen, de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? De website WeHelpen.nl en de app WeHelpen bieden mensen de mogelijkheid om hun deskundigheid, hulp of talenten zichtbaar te maken. Stadjers die hulp vragen, kunnen hierop reageren of hun eigen vraag plaatsen. Denk aan hulp bij het doen van boodschappen, de administratie op orde brengen of helpen bij het uitlaten van de hond.
Stadjers die hulp nodig hebben bij het wegwijs worden op WeHelpen zijn welkom bij de Stips en bij Humanitas.

Hier ziet u de hulpaanbieders, hier de hulpvragers rond Binnenstad Oost.

 
woninginbraken
Geschreven door Politie Groningen   
donderdag 13 februari 2014
Uit politiecijfers blijkt dat tussen oktober en april zo’n 50% meer woninginbraken en overvallen worden gepleegd. Deze misdrijven hebben een grote impact op mensen. Daarom start de politie het project ‘Donkere Dagen Offensief’.

Het Donkere Dagen Offensief is erop gericht om woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen en ook straatroven  te voorkomen. Tussen oktober en april onderneemt de politie meer actie daarop. Onder andere surveilleert zij dan vaker in de buurt, organiseert acties om deze misdrijven te voorkomen en houdt gesprekken met geregistreerde veelplegers. Ook gaat het erom u als inwoner alert te maken op verdachte situaties.

Hier vindt u meer informatie over woninginbraken: hoe verkleint u de kans op inbraak, wat moet u doen als er toch wordt ingebroken.

 
© 2019 Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.