Volg de BoBo op facebook:

 


Martje Robijn overleden
Geschreven door Annelies de Wijk   
vrijdag 20 mei 2016
Maandag 16-5-2016 is Martje Robijn plotseling overleden. Zij was lang actief binnen de BoBo, bij de voormalige wijkkrant en van 2006 tot 2011 binnen het bestuur. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte.
 
Big Taste Foodtruckfestival 2016
Geschreven door Annelies de Wijk   
maandag 02 mei 2016

Op 5 mei van 16 tot 23 uur en op 6, 7 en 8 mei van 13 tot 23 uur vindt het Foodtruckfestival Big Taste plaats op het Damsterplein.

Big Taste festival

 
project Praedinius over sport en beweging in Binnenstad-Oost
Geschreven door Praedinius Gymnasium   
maandag 02 mei 2016
Leerlingen uit klas 3 van het Praedinius gymnasium zijn voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (Technasium) bezig met een onderzoek naar sporten en bewegen in de wijk Binnenstad-Oost, en om plannen te maken om maken om sporten en bewegen in de wijk nog beter te faciliteren, en eventuele overlast te beperken. In Groningen (en veel andere steden) wordt sporten en bewegen gestimuleerd en juist in dichtbebouwde binnensteden is dat een uitdaging. Het Huis voor de Sport Groningen heeft de leerlingen daarom de opdracht gegeven om voor de wijk rondom hun school kleine als grote plannen te laten bedenken om de wijk nog prettiger te maken, variërend van het plaatsen van bestaande sport- en speeltoestellen, tot het ontwerpen van nieuwe oplossingen (sporten op daken, sportieve kunstwerken, gebruik van electronica voor interactie of om ze 's nachts onbruikbaar of ontoegankelijk te maken, en dergelijke).

Om een beeld te krijgen van wensen en meningen van bewoners, nodigen we bewoners van Binnenstad-Oost uit om online een korte vragenlijst in te vullen.

We zouden het ook leuk vinden als bewoners tijdens een les langskomen om met leerlingen mee te denken of om van gedachten te wisselen over tussentijdse plannen de leerlingen. De lessen zijn op dinsdag- en vrijdagmiddag. Op de eindpresentaties op vrijdagmiddag 24 juni 2016 laten leerlingen hun plannen zien in de vorm van maquettes, posters, filmpjes en dergelijke. Daar bent u ook van harte welkom. Als u langs wilt komen of vragen heeft over het onderzoek, kunt u mailen naar Timo Septer, docent Wiskunde en Onderzoek & Ontwerpen: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
© 2019 Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.